Parhaat lasten äänikirjat – TOP 10

Lasten äänikirjat ovat erinomainen tapa tutustuttaa lapsi kirjallisuuden maailmaan ja edistää lukutaitoa. Tässä artikkelissa esittelemme kymmenen parasta lasten äänikirjaa, jotka ovat saatavilla suomeksi.

Satukirja – Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersenin Satukirja on klassikko, joka sisältää monia tuttuja satuja, kuten Pienen merenneidon ja Lumikin. Äänikirjan lukija, Vesa Vierikko, onnistuu vangitsemaan satujen lumoavan maailman ja herättämään ne henkiin lapsille.

Pikku prinssi – Antoine de Saint-Exupéry

”Pikku prinssi” on Antoine de Saint-Exupéryn ikoninen tarina, joka seuraa pienen prinssin seikkailuja hänen matkallaan maailman eri osiin. Äänikirjan lukija, Ilkka Villi, onnistuu vangitsemaan tarinan filosofisen tunnelman ja sen teemojen syvällisyyden.

Harry Potter ja viisasten kivi – J.K. Rowling

Harry Potter ja viisasten kivi” on ensimmäinen kirja Harry Potter -sarjassa, joka seuraa nuoren pojan seikkailuja velhomaailmassa. Äänikirjan lukija, Vesa Vierikko, onnistuu vangitsemaan tarinan taianomaisen ilmapiirin ja sen hahmojen moninaisuuden.

Muumipeikko ja pyrstötähti – Tove Jansson

”Muumipeikko ja pyrstötähti” on Tove Janssonin klassikkokirja, joka seuraa Muumipeikkoa ja hänen ystäviään, kun he lähtevät etsimään pyrstötähteä. Äänikirjan lukija, Martti Suosalo, onnistuu vangitsemaan tarinan lumoavan maailman ja sen hahmojen persoonallisuuden.

Marsipaanisotilas – Tomi Kontio

”Marsipaanisotilas” on Tomi Kontion lastenkirja, joka kertoo tarinan marsipaanisotilaista, jotka heräävät henkiin ja lähtevät seikkailuun. Äänikirjan lukija, Eero Saarinen, onnistuu vangitsemaan tarinan maagisen ilmapiirin ja sen henkilöhahmojen persoonallisuuden.

Ronja Ryövärintytär – Astrid Lindgren

”Ronja Ryövärintytär” on Astrid Lindgrenin klassikkokirja, joka seuraa nuoren tytön seikkailuja metsässä, jossa hän ystävystyy toisen ryövärijoukon pojan kanssa. Äänikirjan lukija, Eva Louhivuori, onnistuu vangitsemaan tarinan seikkailullisen tunnelman ja sen hahmojen luonteenpiirteet.

Koiramäen lapset – Mauri Kunnas

”Koiramäen lapset” on Mauri Kunnaksen klassikkokirja, joka seuraa Koiramäen lapsia heidän seikkailuissaan maalaisidyllissä. Äänikirjan lukija, Santeri Kinnunen, onnistuu vangitsemaan tarinan iloisen ilmapiirin ja sen hahmojen hauskan persoonallisuuden.

Pikkuveli – Jukka Parkkinen

”Pikkuveli” on Jukka Parkkisen lastenkirja, joka seuraa pienen pojan seikkailuja, kun hän lähtee etsimään pikkuveljeään, joka on kadonnut. Äänikirjan lukija, Antti Holma, onnistuu vangitsemaan tarinan jännittävän tunnelman ja sen henkilöhahmojen persoonallisuuden.

Hämähäkkimies – Marvel Comics

”Hämähäkkimies” on klassinen Marvel Comicsin sarjakuva, joka seuraa Peter Parkerin seikkailuja, kun hän käyttää voimiaan pelastaakseen kaupungin pahimmilta rikollisilta. Äänikirjan lukija, Raimo Helminen, onnistuu vangitsemaan sarjakuvan toiminnallisen ilmapiirin ja sen hahmojen persoonallisuuden.

Korppi ja kultakäärme – Sanna Isto

”Korppi ja kultakäärme” on Sanna Iston lastenkirja, joka seuraa Korpin seikkailuja, kun hän ystävystyy kultakäärmeen kanssa ja yrittää auttaa häntä löytämään kotinsa. Äänikirjan lukija, Juha-Pekka Mikkola, onnistuu vangitsemaan tarinan seikkailullisen tunnelman ja sen henkilöhahmojen persoonallisuuden.

Yhteenveto

Lasten äänikirjat ovat loistava tapa tutustuttaa lapsi kirjallisuuden maailmaan ja kehittää heidän lukutaitoaan. Yllä mainitut kymmenen parasta lasten äänikirjaa tarjoavat monipuolisia ja jännittäviä seikkailuja erilaisissa maailmoissa, joihin lapsi voi uppoutua äänikirjan lukijan johdolla. Valitse lapselle sopiva äänikirja ja anna heidän nauttia tarinoiden ihmeellisestä maailmasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *